staab Architekten

15.07.2020

Award
Virtual Engineering Competence Centre, Mannheim

We are delighted that the research building of the Mannheim University of Applied Sciences has been awarded a prize by the Baden-Württemberg Chamber of Architects in the "Exemplary Building Mannheim 2013-2020" award procedure.
The university's cooperative project with the John Deere company is researching three-dimensional projections of objects and environments. The play with perception, reality and illusion became the central theme of the design and is reflected in both the facades and the interior of the building.

© Thomas Ott

Foto Eckhart Matthäus © Siegfried und Elfriede Denzel Stiftung

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

Foto Eckhart Matthäus © Siegfried und Elfriede Denzel Stiftung

© Arno Lederer

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Marcus Ebener

© Staab Architekten

© Marcus Ebener

© Marcus Ebener

© Staab Architekten

© Marcus Ebener

© Marcus Ebener

© Marcus Ebener

© Marcus Ebener

© Marcus Ebener

© Staab Architekten

© Marcus Ebener

© Marcus Ebener

© Thomas Ott

© Marcus Ebener

© Staab Architekten

© Marcus Ebener

© Staab Architekten

© Jens Achtermann

© Staab Architekten

© Stefan Müller

© Marcus Ebener

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Werner Huthmacher

© Staab Architekten

© Marcus Ebener

© Marcus Ebener

© Jens Achtermann

© Marcus Ebener

© Staab Architekten

© Werner Huthmacher

© Werner Huthmacher

© Werner Huthmacher

© Werner Huthmacher

© Werner Huthmacher

© Staab Architekten

© Marcus Ebener

© Marcus Ebener

© Simon Kelly

© Christian Richters

© Jens Achtermann

© Werner Huthmacher

© Werner Huthmacher

© Stefan Meyer

© Werner Huthmacher

© Mila Hacke

© Werner Huthmacher

© Ivan Nemec

© Werner Huthmacher

© Franz Wimmer

© Georg Aerni

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten