staab Architekten

Urban Living on the Papierbach, Landsberg am Lech

2017 1st Place

A new, mixed-use neighborhood is being developed on the site of a former plow factory. The new hybrid building consists of dwelling, artist studios and cultural facilities. It is located directly by the Lech River opposite the historic city center and marks the beginning of the new city quarter.

Limited realisation competition 1st prize 2017
Team Petra Wäldle (project management), Franziska Ebeler, Steffen Rebehn, Mathis Grahl, Lisa Blotevogel, Sarah Papen

Client Ehret+Klein Real Estate Competence


Ronald Bonss © MSU Museen erleben GmbH

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten


© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Marcus Ebener

© Marcus Ebener

© Staab Architekten

© Marcus Ebener

© Staab Architekten

© Thomas Ott


© Staab Architekten

© Marcus Ebener

© Staab Architekten

© Jens Achtermann

© Staab Architekten

© Stefan Müller

© Marcus Ebener

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Werner Huthmacher

© Staab Architekten

© Marcus Ebener

© Marcus Ebener

© Jens Achtermann

© Marcus Ebener

© Staab Architekten

© Werner Huthmacher

© Werner Huthmacher

© Werner Huthmacher

© Werner Huthmacher

© Werner Huthmacher

© Staab Architekten

© Marcus Ebener

© Marcus Ebener

© Simon Kelly

© Christian Richters

© Jens Achtermann

© Werner Huthmacher

© Werner Huthmacher

© Stefan Meyer

© Werner Huthmacher

© Mila Hacke

© Werner Huthmacher

© Ivan Nemec

© Werner Huthmacher

© Franz Wimmer

© Georg Aerni

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten

© Staab Architekten